Roger Risberg - 2008

Press Release

Roger Risberg har vernissage på Galerie Bel’Art i Stockholm.

Vernissage lördagen den 16 februari 2008.
Utställningen pågår till den 19 mars.

Den första utställningen i Stockholm på över 10 år. En ny bok med text av Olle Granath premiärvisas också. Galerie Bel’Art visar teckningar från de senaste tio åren.
Bland den idag så internationellt uppmärksammade svenska samtidskonsten så framstår Roger Risbergs teckningar som unika. Han har förmågan att liksom Keith Haring fånga motivet med några få enkla pennstreck. Den utförda bilden har en oerhörd suggestionskraft som omedelbart känns igen som ett verk av just denne konstnär.

¨Roger Risberg – är en absurdist och bärsärk, en av de genuint udda frigångarna i utkanten av den svenska konstscenen. En primitiv kraft som i klarsyn och förvirring söker barnet och barbaren under vår alltmer sofistikerade polityr¨. Folke Edwards i katalogen ¨Norrsken 92¨, Göteborgs Konsthall 1992.

Roger Risberg är född i Göteborg 1956. Gick på Konstfack i Stockholm 1979—1984,
lärare: Lars Hillersberg. Risberg har utställt på ett flertal gallerier, konsthallar och museer främst i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo. Hans verk finns representerade bl.a. på Moderna Museet, Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Bonniers Konsthall, Gävle Konstmuseum, Statens Konstråd och i flera betydande privatsamlingar. Roger Risberg erhöll 1988 Maria Bonnier Dahlins stipendium.